Bij Casa PRIMO Le Marche is er genoeg ruimte om heerlijk te borrelen, de zon onder te zien gaan of om heerlijk buiten te dineren
the perfect spot

Als je een huis gaat huren is het altijd de vraag of het aan je verwachtingspatroon voldoet. Voor ons gezin met vier kinderen en aanhang gingen we op zoek naar een perfecte locatie om onze 25-jarig huwelijk te vieren, liefst in de nog ongerepte natuurlijke omgeving van Le Marche in Italië. We vonden er een huis met vijf slaapkamers, vijf badkamers en een mooi zwembad en werden verleid door prachtig gestileerde foto’s. Casa PRIMO zou zomaar 'the perfect spot' kunnen zijn…

Het uitzicht is fenomenaal!

Na een lange, tweedaagse reis door Duitsland, Oostenrijk en Italië rijden we tegenover de middeleeuwse brug van het idyllische plaatsje Tolentino over de Contrada Pianciano richting Casa PRIMO. De smalle weg meandert een kilometer of vier door het glooiende landschap van Le Marche. We laten de Autostrada achter ons en zoeken vol verwachting naar een glimp van Casa PRIMO. We passeren prachtige buitenhuizen, sober vormgegeven boerderijen omzoomt door olijfboomgaarden en zonnebloemvelden als we in de verte een archetypisch Italiaans huis waarnemen. Enigszins verscholen achter de olijfbomen tekent het in traditionele bouwwijze opgemetselde huis zich fier af tegen de groene heuvels van het achterland. De afslag naar het huis vinden we ternauwernood en we rijden het laatste steile stuk naar beneden.

Het uitzicht is fenomenaal! We zetten de auto’s op de daarvoor gereserveerde plek, stappen uit en lopen nog voor we het huis gaan ontdekken naar de rand van het terrein om het zicht op de omgeving tot ons te nemen. Dit beeld staat dus voor altijd in onze gedachten geprint. De bergen van Monti Sibillini National Park vormen een groots decor voor het opvallend groene landschap dat er voor ligt. De rand van het zwembad gaat geruisloos over in een kleurrijke weide en het lijkt alsof het hele landschap voor ons tot het terrein van Casa PRIMO behoort.

Genoten van de genereuze ruimte

Het huis heeft een uiterst praktische indeling en is perfect op maat gesneden voor ons gezin met vier kinderen in de leeftijd van 17 tot en met 24 jaar samen met hun aanhang. Het drie verdiepingen tellende huis is uiterst smaakvol ingericht. Oude en nieuwe details zijn mooi in evenwicht en alles is met de uiterste zorg behandeld. Het is precies de luxe en de schoonheid die we zoeken. De slaapkamers en badkamers hebben allemaal een eigen identiteit omdat in ieder ruimte het licht weer anders binnenvalt en de kamer net iets anders is ingericht. Nergens voel je dat er concessies zijn gedaan, alles is in balans.

De hele week hebben we optimaal genoten van de genereuze ruimte die Casa PRIMO biedt. De keuken is volwaardig geoutilleerd en geschikt om met een groot gezelschap te koken en te genieten van de kookkunsten van onze kinderen. De woonkamer is ruim genoeg om een spelletje aan tafel te spelen en lekker te chillen in de grote bank. De eetkamer vormt het hart van het huis en ook bij ons heeft deze ruimte ons hart gestolen. De kinderen hebben hier voor ons de lekkerste maaltijden geserveerd aan de lange houten eettafel, groot genoeg om met tien man aan te zitten. De slaapkamers zijn groot genoeg om je even in terug te trekken en tot rust te komen als de drukte van het grote gezin even teveel wordt.

De week in Casa PRIMO hadden we gepland voor ons 25-jarig huwelijk. Niet eerder zijn we met het voltallige gezin een week weg geweest en het was een zegen om dit unieke moment in Casa PRIMO te mogen vieren. Werkelijk alles klopte in deze week. We zijn gefêteerd met de liefde van onze kinderen en hun aanhang. We hebben prachtige wandelingen in de omgeving gemaakt en zijn bij de beste wijnhuizen in de omgeving geweest. De extreme warmte heeft ons er niet van weerhouden optimaal te genieten van het huis, de ruime gelegenheid om buiten te zitten, de verstilde loungeplek met zicht op de ondergaande zon…

Absoluut een huis om nog eens naar terug te keren en weer op zoek te gaan naar de gelukzalige momenten die we de afgelopen week hebben beleefd.

Pascal en Monique Grosfeld

Met een open haard, een tafel, een grote bank en genoeg zitplekken is onze woonkamer een heerlijke plek om even binnen te zitten
Prijzen
Seizoen 2022/23
CASA PRIMo

Een prachtige plek tussen de olijfbomen, gelegen in Le Marche, voorzien van alle luxe en comfort, die jou, je gezin en je vrienden in een andere sfeer brengt.

INFORMATIEAANVRAAG

Heb je interesse of vragen?
Mail ons dan via onderstaand formulier.