ontdek wat
le marche
te bieden heeft

wijnen, wijnen, wijnen

Op Italiaans grondgebied kan vanzelfsprekend worden genoten van authentieke Italiaanse wijnen. In Le Marche is het allemaal te vinden. Voor de fijnproevers, de gezelligheidsdieren en natuurlijk voor de wijnliefhebbers. Bekijk hier een verzameling wijnhuizen. Op zoek naar iets specifieks of benieuwd naar iets anders? Neem dan contact met ons op voor vragen.

AZIENDA CAPINERA

Op ongeveer een halfuur rijden in Morovalle vind je Azienda Agricola Capinera, een kleine maar erg leuke winery. Paolo, de eigenaar, is erg trots op z’n wijnen en geeft graag een rondleiding of een proeverij op zijn terras met uitzicht over de omgeving. De wijnen zijn verrukkelijk! Wel even een afspraak maken.

PODERE SUL LAGO IN SERRAPETRONA

Podere sul Lago in Serrapetrona is een fantastisch klein wijnhuis om een bezoek aan te brengen. Dit wijnhuis maakt naast biologische rode wijnen (zonder bestrijdingsmiddelen) ook Vernaccia. De Vernaccia Nera druif wordt verbouwd in dit gebied rond de gemeentes Serrapetrona, San Severino Marche en Belforte del Chienti. Vernaccia is de eerste Marchigiaanse wijn die vanaf 2004 het DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) predicaat mag voeren. Om dit te mogen vermelden op het etiket, moeten de wijnen minstens 5 jaar DOC-wijn zijn. De druiven moeten in dat bepaalde gebied groeien, geoogst en geproduceerd worden en aan strenge criteria voldoen.

In Serrapetrona zijn jaarlijks in de zomer ook de Sagra della Vernaccia, een feest in het dorp waar alle wijnhuizen met hun Vernaccia komen en restaurants de mogelijkheid bieden er heerlijk bij te eten.

Casa PRIMO ligt vlak bij de stad Tolentino, in het midden van de beeldschone regio ‘Le Marche’
Casa PRIMO, het splinternieuwe gerenoveerde landhuis is prachtig gelegen tussen de Adriatische kust en het Sibillini gebergte
Onze favoriete winery in de buurt is Colmone della Marca. Deze kleine winery vind je vlak bij San Severino Marche.
Het uitzicht is waanzinnig en de wijnen ook! We adviseren om vooraf te reserveren.
Bekijk hier een verzameling wijnhuizen. Op zoek naar iets specifieks of benieuwd naar iets anders? Neem dan contact met ons op voor vragen.
In Le Marche is het allemaal te vinden. Voor de fijnproevers, de gezelligheidsdieren en natuurlijk voor de wijnliefhebbers.
De splinternieuwe tasting room ligt op de top van een berg en je kan hier een arrangement van wijn proeven met bijpassende hapjes.
Casa PRIMO ligt vlak bij de stad Tolentino, in het midden van de beeldschone regio ‘Le Marche’

FATTORIA COLMONE 
DELLA MARCA

Onze favoriete winery in de buurt is Colmone della Marca. Deze kleine winery vind je vlak bij San Severino Marche. De splinternieuwe tasting room ligt op de top van een berg en je kan hier een arrangement van wijn proeven met bijpassende hapjes. Het uitzicht is waanzinnig en de wijnen ook! We adviseren om vooraf te reserveren.

WIJNHUIZEN

De leukste en lekkerste proeverijen zijn in de omgeving vaak mogelijk. Bij wijnhuizen in Tolentino of andere steden kan je terecht voor proeverijen van worst, koekjes, kaas en nog veel meer! Bijvoorbeeld bij Alberto Qaqcuarini.

Een van onze favorieten is 'Tenute Murola' in Urbisaglia op 20 minuten rijden van het huis. Je kunt hier wijn kopen en proeven, of een afspraak maken voor een uitgebreide tasting en rondleiding door de kelders.

Op de website van Ciao Tutti staan ook wat aanraders genoemd.

Het moderne maar authentieke landhuis Casa PRIMO ligt in de prachtige provence Le Marche tussen het Sibillini gebergte en de Adriatische kust
Casa PRIMO, het splinternieuwe gerenoveerde landhuis is prachtig gelegen tussen de Adriatische kust en het Sibillini gebergte
Prijzen
Seizoen 2022/23
CASA PRIMo

Een prachtige plek tussen de olijfbomen, gelegen in Le Marche, voorzien van alle luxe en comfort, die jou, je gezin en je vrienden in een andere sfeer brengt.

INFORMATIEAANVRAAG

Heb je interesse of vragen?
Mail ons dan via onderstaand formulier.