Heerlijk borrelen en dineren in onze eetkamer met lange eettafel
het verhaal achter
onze ultieme droom
casa primo

De mooiste plek om te genieten

Ilse, Paco, Rikke, Ole en Mette. De naam van ons huis vindt oorsprong in de letters van onze voornamen: 'Casa PRIMO' Le Marche. En het allerbelangrijkste is dat dit mooie landhuis voor ons de nummer 1 plek is om te genieten. Om te genieten van het mooie leven! 
Genieten van het mooie leven: dat gaan we doen.

We hebben enkele jaren in Azië (Taiwan) gewoond en gewerkt. Ook hebben we als gezin enorm veel gereisd. Na dat vele reizen kwamen we tot de conclusie dat Italië voor ons een van de fijnste plekken op aarde is. Eten, wijn, zon, zee, bergen, cultuur en de mensen. In 2017 waren we op vakantie in dit prachtige land en maakten we kennis met Le Marche. Direct sloeg de vlam over en raakten we allemaal verliefd op deze fantastische omgeving. Het leek een vergeten stukje Italië. Het best bewaarde geheim. De natuur met glooiende heuvels, de zeeën vol zonnebloemen of andere prachtige flora en fauna en natuurlijk het geweldige, imponerende Sibillini gebergte. Maar ook de prachtige middeleeuwse stadjes, zo stijlvol en vol cultuur. Mooie opera’s en de fantastische restaurants en kook cultuur, voor ons als foodies 'the place to be'. Het was liefde op het eerste gezicht en nu willen we het best bewaarde geheim van Italië graag delen.
Klaar om te genieten, la dolce vita!

Door de enorme olijfboomgaard liepen, wisten we dat dit het was, onze ultieme droom.
Maar ook de prachtige middeleeuwse stadjes, zo stijlvol en vol cultuur. Mooie operas en de fantastische restaurants en kook cultuur, voor ons als foodies 'the place to be’.
Na dat vele reizen kwamen we tot de conclusie dat Italie voor ons een van de fijnste plekken op aarde is. Eten, wijn, zon, zee, bergen, cultuur en de mensen.

DE STAAT VAN HET HUIS

In 2018 kochten we de boerderij die nog in de staat was van hoe het in 1935 is gebouwd. Geen stromend water,  met stallen voor de dieren beneden en een stookhok voor Vin Santo. Daarnaast de prachtige olijfboomgaard met 150 olijfbomen. Toen we deze boerderij op deze plek vonden, het prachtige uitzicht op de Monti Sibillini zagen en door de enorme olijfboomgaard liepen, wisten we dat dit het was, onze ultieme droom. 

Het leek een vergeten stukje Italie. Het best bewaarde geheim. De natuur met glooiende heuvels, de zeeen vol zonnebloemen.
In 2018 kochten we de boerderij die nog in de staat was van hoe het in 1935 is gebouwd. Geen stromend water met stallen voor de dieren beneden en een stookhok voor Vin Santo.
Wel lieten we die eerste zomer in 2018 ook het zwembad bouwen en al vol lopen met water.
Ilse, Paco, Rikke, Ole en Mette. De naam van ons huis vindt oorsprong in de letters van onze voornamen: 'Casa PRIMO' Le Marche.
Het was liefde op het eerste gezicht en nu willen we het best bewaarde geheim van Italie graag delen.

beginnen met verbouwen

De eerste stap was om de eerste verdieping klaar te maken. Drie slaapkamers met aangrenzende badkamer en een gemeenschappelijke kamer  (nu de tv- en chill- kamer) waar we een kleine keuken installeerden. Beneden was nog niets veranderd en zelfs de oude, aangebouwde stal stond er nog.

Wel lieten we die eerste zomer in 2018 ook het zwembad bouwen en al vol lopen met water. We sloegen een bron met het beste water ooit en konden genieten van onze eerste vakantie in
Casa PRIMO. We hadden ook nog een barbecue gebouwd. Het was direct genieten van de plek, het uitzicht en de omgeving. Het ideale moment om alles te ontdekken en ons begin samen te maken.

In 2017 waren we op vakantie in dit prachtige land en maakten we kennis met Le Marche. Direct sloeg de vlam over en raakten we allemaal verliefd op deze fantastische omgeving.
We hebben enkele jaren in Azie (Taiwan) gewoond en gewerkt. Ook hebben we als gezin enorm veel gereisd.
Eind 2018 werd in december de benedenverdieping gemaakt. De vloeren werden gestort, uitgehard en de kachels konden worden geplaatst.
De eerste stap was om de eerste verdieping klaar te maken. Drie slaapkamers met aangrenzende badkamer en een gemeenschappelijke kamer.
Het ideale moment om alles te ontdekken en ons begin samen te maken.
We hadden ook nog een barbecue gebouwd. Het was direct genieten van de plek, het uitzicht en de omgeving.

de benedenverdieping

Eind 2018 werd in december de benedenverdieping gemaakt. De vloeren werden gestort, uitgehard en de kachels konden worden geplaatst. Ook de thermo-camino (openhaard met cv-systeem) werd aangelegd, de ramen en deuren met horren kwamen erin én de zonnepanelen werden op het dak gelegd.

Op kerstavond werd de keuken geplaatst. Zo stond er voor ons een heerlijk vuurtje te wachten toen we 24 december aankwamen in ons warme, prachtige Italiaanse huis. De eerste fantastische kerst in Casa PRIMO. De echte inrichting kon beginnen en dat hebben we in 2019 voor het grootste gedeelte gedaan.

In 2017 waren we op vakantie in dit prachtige land en maakten we kennis met Le Marche. Direct sloeg de vlam over en raakten we allemaal verliefd op deze fantastische omgeving
Het leek een vergeten stukje Italie. Het best bewaarde geheim. De natuur met glooiende heuvels, de zeeen vol zonnebloemen.
Drie slaapkamers met aangrenzende badkamer en een gemeenschappelijke kamer (nu de tv- en chill- kamer) waar we een kleine keuken installeerden.
We zijn trots op hoe het geworden is. Hoe we met gebruik van de originele details en de lokale producten en krachten deze mooie droom hebben verwezenlijkt!
We sloegen een bron met het beste water ooit en konden genieten van onze eerste vakantie in Casa PRIMO.

het landgoed

In 2021 konden we, vertraagd door Corona, ook het terras rond het huis en de porticato laten maken. Zelf hebben we vervolgens een irrigatiesysteem uitgedacht en aangelegd rond het huis. Vervolgens  hebben we de tuin direct rondom het huis aangelegd en de diverse terrassen gemaakt.

We zijn trots op hoe het geworden is. Hoe we met gebruik van de originele details en de lokale producten en krachten deze mooie droom hebben verwezenlijkt! Geheel volgens de principes van slow living, heel lokaal gericht en zo duurzaam mogelijk. Ook slow cooking maken we mogelijk door de vele fruitbomen en de contacten die we met lokale boeren hebben in de omgeving, het maakt onze droom alleen maar mooier.

Vanaf het terras heb je een ideaal zicht op het zwembad dat een prachtige uitzicht biedt over de velden en het gebergte
Prijzen
Seizoen 2022/23
CASA PRIMo

Een prachtige plek tussen de olijfbomen, gelegen in Le Marche, voorzien van alle luxe en comfort, die jou, je gezin en je vrienden in een andere sfeer brengt.

INFORMATIEAANVRAAG

Heb je interesse of vragen?
Mail ons dan via onderstaand formulier.