Casa PRIMO omgeving

ontdek Le marche

Casa Primo ligt op 4 kilometer afstand van de oude stad Tolentino. In deze prachtige rustieke stad bent u van alle gemakken voorzien. Grote supermarkten, echte Italiaanse ijszaakjes, een bakker met heerlijke broodjes voor in de ochtend en een slager met lekker Italiaans vlees. Ook zijn er veel delicatessenzaakjes zoals een winkel voor echte lokale truffels. Er is ook enorm veel te ondernemen in Tolentino: theaters, cafeetjes, restaurants en een prachtige piazza om koffie of aperativo te drinken. In geval van nood is er ook een ziekenhuis aanwezig. U weet maar nooit! In de andere richting vanaf Casa Primo ligt San Ginesio. Dit kleine stadje is ongeveer 11 kilometer van het landhuis vandaan. Hier is iedere zondagochtend een gezellige markt en er zijn allerlei leuke festivals gedurende het hele jaar.

ons favoriete restaurant

Ons favoriete restaurant in Tolentino is Osteria d’Este. Een heerlijk slow food restaurant van de familie d’Este. Vader is ooit bakker geweest en staat in de keuken, dochter Martina is de gastvrouw en sommelier. Wij kunnen voor jullie reserveren als jullie dat willen.  Een tip? De pasta carbonara hier is echt de beste die je ooit gaat proeven!

Casa PRIMO pizza

de lekkerste pizza's in de buurt

Voor de lekkerste pizza in de omgeving is Monkey een aanrader. Bij Monkey zijn de bodems heel dun en krokant. Ook is hier een grote tuin wat vooral handig is als je met kleine kinderen hier gaat eten.

Een andere aanrader is Da Li Contadi. Deze pizzeria in Tolentino heeft ook geweldige dunne pizzas.

Slow food

Een andere favoriet van ons is restaurant Le Logge in Urbisaglia.
Hier kun je diverse gangen kiezen uit een keuze menu dat regelmatig varieert en aan tafel wordt opgelezen. Ook organiseren de eigenaars, de familie Tombolini, kook lessen. Mochten jullie als gasten van Casa Primo interesse hebben in een of meerdere kooklessen (bijvoorbeeld met een groep) kunnen we eventueel helpen met het boeken en voor een leuke korting zorgen omdat we de eigenaren kennen. Meer info via: info@locandalelogge.it

In Colmurano, niet ver bij Casa Primo vandaan kun je ook heerlijk eten bij Agra Mater. Zij halen alle ingrediënten uit eigen tuin.

Delicatessenwinkel & Vinotheek

Alimentari Fioretti, een delicatessenwinkel en vinotheek. Perfect voor een flesje wijn, maar ook ideaal om broodjes te kopen voor het ontbijt of de lunch. Uit de vitrine kun je ook zelf je beleg kiezen en dat is dankzij het aanbod nog niet eens zo heel gemakkelijk.

Casa PRIMO vis eten

Visrestaurant

Voor een bovengemiddeld visrestaurant, zoals aangegeven in de Gambero Rosso en de Michelin gids, kun je naar San Severino Marche gaan: Ristorante Cavallini. Dit is een geweldige restaurant ervaring om jezelf eens op te trakteren.

Casa PRIMO restaurants

casa mia

Casa Mia, een leuk restaurantje in het centrum van Tolentino. Heerlijk eten in een knusse omgeving op loopafstand van het centrale plein.

wijnhuizen

De leukste en lekkerste proeverijen zijn in de omgeving vaak mogelijk. Bij wijnhuizen in Tolentino of andere steden kunt u terecht voor proeverijen van worst, koekjes, kaas en nog veel meer! Bijvoorbeeld bij Alberto Qaqcuarini.

Een ander bekend wijnhuis in Tolentino is Il Pollenza op ongeveer 15 minuten rijden. Alleen de estate zelf is al een reden om een kijkje te nemen.

Maar veruit onze favoriet is 'Tenute Murola'  in Urbisaglia op 20 minuten rijden van het huis. Je kunt hier wijn kopen en proeven, of een afspraak maken voor een uitgebreide tasting en rondleiding door de kelders.

Op de website van Ciao Tutti staan ook wat aanraders genoemd.

gelato

Gelateria Enjoy is de beste.  Dit Italiaanse ijszaakje is een feestje. De eigenaresse heeft meerdere prijzen gewonnen.

Twin Enjoy, het zusje van Enjoy maar dan op een andere plek iets buiten het centrum bij de Oasi (de supermarkt) in het winkelcentrum.

Op het grote plein van Tolentino zit een café waar ze ijs, gebak en koffie verkopen. (Tip: als je je koffie aan de bar drinkt is het goedkoper. Dit is op de meeste plekken in Italië zo).

mountainbiking

In Pollenza kun je bij Bikers mountainbikes huren.
Je kijkt er overigens je ogen uit want Danny heeft een super groot en geavanceerd assortiment met fietsen.

casa primo

Een prachtige plek tussen de olijfbomen, gelegen in Le Marche, voorzien van alle luxe en comfort, die jou, je gezin en je vrienden in een andere sfeer brengt.

informatieaanvraag

Heeft u interesse of vragen?
Mail ons dan via onderstaande formulier

verstuur